Huidkankerdag 2015 was een groot succes

De derde huidkankerdag was een groot succes. Ruim 7000 Nederlanders bezochten 30 mei een dermatoloog voor een huidcheck.

Daarnaast kregen bezoekers informatie over hoe zij het beste hun huid kunnen beschermen én zelf controleren. Huidkanker is een van de meest voorkomende huidziekten in Nederland en tevens de meest voorkomende vorm van kanker. In 2014 waren er 53.000 nieuwe gevallen van huidkanker. De dermatologen zien een toename hiervan: meer huidtumoren gedurende het (oudere) leven en tevens steeds vaker voorstadia van deze vorm van kanker. De aandoening eist steeds meer slachtoffers. In 2000 overleden 470 patiënten aan de ziekte, nu zijn het er jaarlijks ongeveer duizend.
Bij de 3e Nationale Huidkankerdag zijn meer dan 500 gevallen van (vermoedelijk) huidkanker gevonden. In 80 gevallen gaat het vrijwel zeker om een melanoom, de meest ernstige vorm van huidkanker.

Er is nog geen datum bekend wanneer onze vierde huidkanker 2016 plaats vindt. Houdt u deze website in de gaten, zodra er een datum is vastgesteld publiceren wij dit op de site. Dit zal begin 2016 zijn.

huidkankerdag-poster-groot-formaat